Sürekli sevk edilen hasta tutuklu Akkurt tedavi olamıyor

Son bir yıl içerisinde üç cezaevine sevk edilen hasta tutuklu Şakir Akkurt’un tedavisi yapılmıyor. Akkurt’un gözleri enfeksiyon kaptığından dolayı ağrıları sürekli artıyor. 

Son bir yıl içerisinde üç cezaevine sevk edilen ve en son Manisa T Tipi Cezaevi’ne gönderilen Şakir Akkurt adlı hasta tutuklunun tedavisi yapılmıyor. Gözlerinden enfeksiyon kapan Akkurt, tedavi olamadığından dolayı gözlerinin kanlandığı ve ağrısının da gün geçtikçe arttığı ifade edildi. 25 yıldır cezaevinde bulunan Akkurt’un ablası Şükran Akkurt, kardeşinin cezaevinde birçok hastalığa yakalandığı, son olarak gözlerinden rahatsızlandığını söyledi. Kardeşinin son bir yıl içerisinde Kandıra, Bandırma ve Akhisar’a sürgün edildiğinden dolayı tedavi edilemediğini belirten abla Akkurt, "Kardeşimin bir an önce tedavi edilmesini ve tüm hasta tutukluların tedavi edilmesi ve serbest bırakılmasını talep ediyorum" diye konuştu. 

 

'GÖZLERİNDE KANLANMA OLUYOR'

 

Kardeşi ile en son babasının bir buçuk ay önce görüştüğünü belirten Akkurt, "Babam 75 yaşında en son cezaevine gittiğinde çoraplarına kadar arama yapıldığını bize anlattı. Bir cezaevinde bu kadar arama hak ihlali değil de nedir? Babam kardeşim ile görüştüğünde gözlerindeki kızarıklar artık çıplak gözle rahatlıkla görüldüğünü söyledi. Gözlerinde yaşanan mikrop nedeni ile gözlerindeki kanlanmalar oluyor. Tedavisi yerine getirilmiyor. Neden tedavinin de yapılmadığını bilmiyoruz” diyerek, hukuki yollara başvuracaklarını vurguladı. 

 

'TEDAVİSİ KARŞILANSIN’ 

 

Kardeşinin tedavi görmesi gerekirken, sürekli sevk edildiğini ifade eden abla Akkurt, şunları söyledi: “Kardeşim hastaneye gitmek istiyor, ancak sevkler geç yazılıyor. Cezaevi doktorları yeterli düzeyde tedavi edemiyor. Kardeşim ilk cezaevinde girdiğinde 25 yıl önce işkenceye maruz kaldığı için dizlerinden ameliyat oldu. Dizlerinden ameliyat olmuş birinin bu kadar sürgün edilmesi neden? Neden kardeşim sürekli sürgün ediliyor. Sadece benim kardeşim değil tüm hasta tutukluların artık serbest bırakılması ve tedavi haklarının da karşılanmasını istiyoruz.”