Şakran 3 nolu T Tipi Cezaevi’nde bulunan Şehmus Çingü’nün babası Ahmet Çingü, 16 Mayıs 2014 günü vefat etti. Okurumuz babasının cenazesine katılmak için gerekli belgeleri sunarak başvurdu. Ancak cezaevi idaresi, yasalarda yer alan, söz konusu son derece insani talebi, güvenlik gerekçesiyle reddetti. Yasalarda bulunan haklar, Kürtler söz konusu olduğunda, genellikle kullanılmıyor maalesef. Bu arada, Çingü ailesine başsağlığı; geride kalanlara ise sabır diliyoruz.
Van F Tipi Cezaevi’nden Bafra T Tipi Cezaevi’ne, oradan Karabük T Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen Musa Sertkal, şimdi de Kandıra 1 nolu F Tipi Cezaevi’ne sürgün edilmiş bulunuyor. Okurumuz cezaevine girişte, çıplak arama dayatmasına karşı çıktı ve hakkında disiplin soruşturması açıldı. Yaşadıklarını mektubunda yazdığı için, ayrı bir daha soruşturma açılıyor.
Afyonkarahisar E Tipi Cezaevi’nde bulunan siyasi okurlarımız Ramazan Çınar, Hüseyin Güloğlu, Mehmet Arbus, Kemal Argış, Hamdullah Özen, Ramazan Aksu, Hüseyin Eşlik, Mahmut Bakrak, Osman Gül ile Kırklareli E Tipi Cezaevi’nde bulunan altı adli tutsak, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına katılmışlar.
Bandırma 2 nolu T Tipi Cezaevi’nde kalan okurlarımız, hastane ve mahkemelere giderken, adlilerle aynı ring arabasına konuluyor ve kimi faşist adlilerin sözlü ve fiili saldırısına maruz kalıyor. Cezaevi idaresinin böylesi provokasyonlardan kaçınması gerekir. Yaşanacak olaylar sonrası, kendilerine “aferin iyi yaptın,” demeyecekler; tam aksine dava açacaklardır.
Silivri 3 nolu L Tipi Cezaevi’nde tecrit altında tutulan okurlarımızın odalara verilmek üzere yaptıkları açlık grevi sonuç verdi ve böylece Silivri 2 nolu L Tipi Cezaevi’nin F-1 odasında bir araya gelen kişilerin isimleri şöyledir: Nurullah Şen, Ercan Atay, Kerem İmrek, Mehmet Maruf Çelik, Mahir Şahin, Fırat Avcıl, Cesim Yıldırım, Cevat Altınkaya, Şenol Karadağ, Cihan Akkaya... Bu arada, Silivri 3 nolu L Tipi Cezaevi’nde siyasi tutuklu kalmamış bulunuyor.
Kastamonu E Tipi Cezaevi’nde bulunan Metin Peyan, Zafer Zal, Nazım Kaplan, Aydın Doğmaz, Hasan Ölmez, Kemal Orhan Vezirköprü M Tipi Cezaevi’ne sürgün edildi. Böylece Kastamonu’da siyasi tutsak kalmamış bulunuyor.
Erzurum H Tipi Cezaevi’nde kalmakta olan Mahsum Çelik’in cezası bir yılın altına düştüğü için Cizre K1 Tipi Cezaevi’ne sevk edildi. Zorlu bir yolculuk sonrası memleketindeki bir cezaevine gelen okurumuza sağlıklı günler diliyoruz.
Durumu hakkında Cumhurbaşkanı’na iki kez başvuran Van M Tipi Cezaevi’ndeki Ferdi Yeryüzü, kendisine cevap verilmezse, yeniden açlık grevine başlayacağını belirtiyor. Bu arada, kimi hastalıkları olan ve ailesine yakın bir yere sevk isteyen Aydın Elverdi’nin Trabzon E Tipi Cezaevi’ndeki açlık grevi devam ediyor.
7 Mart 2014 günü tutuklanarak Mersin E Tipi Cezaevi’ne konulan Hikmet Dayangaç, Ermenek M Tipi Cezaevi’ne sürgün edildi. Daha önceki bir davasından aldığı 4 yıl, 2 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onaylanan Dayangaç’a geçmiş olsun, diyoruz.
Kırıklar 2 nolu F Tipi Cezaevi’ndeki siyasi tutsaklar, hendekçi Barzani yönetimini protesto etmek için 23-24 Nisan 2014 günleri açlık grevi yapmışlardı. Cezaevi idaresi, açlık grevcilerine 1 aylık iletişim ve spora çıkmama cezası vermiş.
Sincan Kadın Hapishanesi’nde bulunan MLKP, DHKP-C, TKP/ML, MKP Davası Tutsakları, Soma’da yaşamını yitiren madenciler için bir metin kaleme almışlar ve “Soma işçisi yalnız değildir; İşçinin katili sermaye düzenidir” diyorlar.
Tunceli E Tipi Cezaevi’nde kalmakta olan Ramazan Akelma, kendi isteğiyle Bingöl M Tipi Cezaevi’ne geldi. Arkadaşlarının dikkatine...
Tokat T Tipi Cezaevi’nden Halfeti ilçe cezaevine ring ile götürülürken, 23 Mayıs 2014 günü yaşanan trafik kazasında yaşamını yitiren Celal Binici için Tokat T Tipi Cezaevi’nde bulunan arkadaşları şöyle diyor: “Yaşanan talihsiz trafik kazasında Celal Binici yoldaşımız şehit düşmüştür. Şehitlerimizin anılarına bağlılık sözümüzü yineliyor, Celal yoldaşımızın ailesine ve halkımıza baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz!”
ŞİİR KİTABI ÇALIŞMASI
Paris’te katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Figen Doğan anısına bir şiir kitabı çalışması başlatıldı. Bu çalışmaya cezaevlerinde bulunan kişilerin katılımı bekleniyor. Kürtçe ve Türkçe şiirlerin, daha önce başka hiçbir yerde yayınlanmamış olması ve en geç 30 Kasım 2014 gününe dek gönderilmesi gerekiyor.
İdris Özdemir - Abdulkerim Aktaş
H Tipi Cezaevi
G-9 oda G.ANTEP
MEKTUBU GELENLER:
Emine Yıldırım - Gebze Kadın Kapalı Cezaevi
Muhabbet Kurt - Sincan Kadın Kapalı Cezaevi
Ömer Savuş - Adıyaman E Tipi Cezaevi
Şenol Yoldaş - Adıyaman E Tipi Cezaevi
Ramazan Çınar - Afyonkarahisar E Tipi Cezaevi
Adem Amaç - Antalya L Tipi Cezaevi
Murat Gürbüz - Bandırma 2 nolu T Tipi Cezaevi
Ramazan Akelma - Bingöl M Tipi Cezaevi
Fırat Yaşar - Bolu F Tipi Cezaevi
Mahsum Çelik - Cizre K1 Tipi Cezaevi
Hamdullah Çınar - Dinar T Tipi Cezaevi
Cihan Çoban - Ermenek M Tipi Cezaevi
Hikmet Dayangaç - Ermenek M Tipi Cezaevi
Haydar Sönmez - Erzurum H Tipi Cezaevi
Emin İmret - Eskişehir H Tipi Cezaevi
İdris Özdemir - G.Antep H Tipi Cezaevi
A.Kerim Aktaş - G.Antep H Tipi Cezaevi
Erhan Elbir - Giresun E Tipi Cezaevi
Murat Eser - Gümüşhane E Tipi Cezaevi
Salih Erden - Gümüşhane E Tipi Cezaevi
Sabri Acar - İnebolu M Tipi Cezaevi
Musa Sertkal - Kandıra 1 nolu F Tipi Cezaevi
Salih Sarıkaya - Kandıra 1 nolu F Tipi Cezaevi
Hasan Dal - Kandıra 1 nolu F Tipi Cezaevi
Cengiz Ayar - Kandıra 2 nolu F Tipi Cezaevi
Ahmet Tamir - Karaman M Tipi Cezaevi
Bahoz Tanhan - Kırıklar 2 nolu F Tipi Cezaevi
Ahmet Özgen - Kırıklar 2 nolu F Tipi Cezaevi
Yunus Okuyucu - Kırıklar 2 nolu F Tipi Cezaevi
Sertaç Kılıçarslan - Kırıklar 2 nolu F Tipi Cezaevi
Şahin Altun - Kırıkkale F Tipi Cezaevi
Veysel Öztürk - Kırklareli E Tipi Cezaevi
Kenan Değer - Kocaeli 1 T Tipi Cezaevi
Nurullah Şen - Silivri 2 nolu L Tipi Cezaevi
Feyzi Aktaş - Sincan 2 nolu F Tipi Cezaevi
Şehmus Çingü - Şakran 3 nolu T Tipi Cezaevi
Mehmet Ali Güray - Şırnak T Tipi Cezaevi
Emin Fidancı - Tokat T Tipi Cezaevi
Aydın Elverdi - Trabzon E Tipi Cezaevi
Ahmet Koç - Trabzon E Tipi Cezaevi
Ferdi Yeryüzü - Van M Tipi Cezaevi
Kemal Orhan - Vezirköprü M Tipi Cezaevi
Tahir Kurhan - Bandırma 2 Nolu F tipi
Memduh Özdemir - Muş E Tipi Cezaevi
Eylem Etli - Şakran Kadın Kapalı Cezaevi
Zana Yatkın - Şakran T tipi Cezaevi
OKURLARLA BAŞBAŞA
Hüseyin AYKOL
[email protected]
Mithatpaşa Cad. No: 36-3
06420 Kızılay - ANKARA
Tel: 0 312 230 43 18 Faks: 0 312 230 43 17
Kaynak: www.ozgur-gundem.com
- 22 gösterim